Texas Holdem vinkit

Hyvät Texas Holdem vinkit auttavat sinua kehittämään peliäsi siten, että sinusta tulee voittava pelaaja. Texas Holdem kädet perustuvat pokerin sääntöihin, joten moni käsi saattaa olla sinulle jo entuudestaan tuttu. Texas Holdem poker eroaa perinteisestä pokerista vain siinä, että pelissä on käytössä viisi yhteistä korttia ja kaksi henkilökohtaista. Tämä tekeekin siitä erittäin jännittävän ja monipuolisen pelin, sillä yhteiset kortit tuovat aivan uuden ulottuvuuden pokeriin. Tältä sivulta löydät joukon peliin suunniteltuja vihjeitä, jotka parantavat peliäsi välittömästi.

Texas Holdem vinkit parantavat todennäköisyyksiä

Pokeritieto esittelee Texas Holdem vinkit, joiden avulla nostat omaa tasoasi pokeripöydissä. Todennäköisyydet ja niiden hallinta on keskeinen osa pokeria. Pelaajan tulisi olla perillä kaikista yleisimmistä todennäköisyyksistä, joita peliin liittyy. Esimerkiksi eri käsien todennäköisyydet on tärkeä ottaa huomioon, sillä se helpottaa päätöksen tekoa erityisesti ennen floppia.

Texas Holdemin eri käsien todennäköisyydet ovat erilaiset kuin normaalissa pokerissa, koska siinä pelataan seitsemällä kortilla perinteisen viiden sijaan. Tällöin monet kädet esiintyvät huomattavasti useammin. Parin todennäköisyys on 43,8 prosenttia, kun taas täyskäden 2,60 prosenttia. Erikoista on se, että hai on epätodennäköisempi kuin pari.

Texas Holdemin säännöt on helppo oppia

Texas Holdem vinkit kertovat kaiken oleellisen

Pokeri ohjeet on nopea oppia ja se onkin varmasti yksi syy, miksi pelistä on tullut niin suosittu ympäri maailmaa. Pelin alussa jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi korttia, jotka on käännetty kuvapuoli alaspäin. Nämä kortit on tarkoitus pitää muilta pelaajilta piilossa. Korttien katsomisen jälkeen alkaa panostuskierros, jossa pelaaja voi luovuttaa, maksaa tai korottaa. Jotta tästä niin sanotusta pre-flop vaiheesta pääsee seuraavalle eli floppiin, pitää maksaa vähintään big blindin verran.

Pokeritieto haluaa korostaa, että pokeri ohjeet on helppo oppia. Voit käydä harjoittelemassa leikkirahalla nettikasinolla, jos olet vielä epävarma osaamisestasi. Flopilla pelaaja voi joko katsoa tai korottaa panosta. Jos joku pelaaja korottaa, korotus tulee maksaa tai käsi luovuttaa. Näin jatketaan myös kahden seuraavan kortin kohdalla.

Texas Holdem kädet ovat eri vahvuisia

Pokerissa voi voittaa kahdella eri tavalla: panostamalla muut pelaajat pois kierrokselta tai näyttämällä vahvin käsi kierroksen lopussa. Texas Holdem säännöt määrittelevät kaikki mahdolliset kädet, joita pelissä voi pelaajalle tulla. Näitä käsiluokkia on 9 erilaista, joista hai on huonoin ja värisuora paras. Tyypillisimmät kädet ovat yleensä pari tai kolmoset. Kolmosten todennäköisyys on 4,83 prosenttia, joten sitä ja siitä parempia voi pitää jo huippukätenä.

Jos kummallakin pelaajalla on väri, voittaja määräytyy suurimman kortin mukaan. Ässän sisältävä väri on siis värien osalta vahva käsi. Suorissa voittaja määräytyy samalla periaatteella ja suurimpaan korttiin päättyvä suora voittaa vertailussa. Pokerin vahvin käsi on värisuora, jonka heti alapuolella on neloset ja täyskäsi.

Texas Holdem vinkit flopilla

Texas Holdem vinkit eivät ole täydelliset, jos ne eivät sisällä flopilla pelaamisen saloja. Kun kolme korttia on jaettu pöydälle, seuraa joukko pelin tärkeimpiä vaiheita. Kaikki flopin yleisimmät todennäköisyydet on hyvä muistaa ulkoa, jotta voit tehdä oikeita päätöksiä nopeasti ja varmasti. Yleinen sääntö on pelata flopilla aggressiivisesti, mutta tämä on tietenkin tilannekohtaista.

Flopilla parin saaminen tapahtuu 32,43 prosenttia kerroista, joten käsi pariutuu lähes joka kolmas kerta. Jos sinulla on yhtä korttia vaille väri, niin väri tulee 34,97 prosentin todennäköisyydellä. Myös avoin suora flopilla tulee valmiiksi 31,5 prosentin todennäköisyydellä.

Aggressiivinen peli on oikea taktiikka

Lähes kaikki oppaat ja vinkit sanovat samaa: pokerissa voittaa aggressiivisella pelityylillä. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajan tulee lähtökohtaisesti joko luopua kädestään tai panostaa. Panostamisen etu on siinä, että käden voi voittaa saman tien. Pelaajalla ei tarvitse olla edes parasta kättä, vaan panostus voi toimia myös bluffina.

Texas Holdem vinkit auttavat sinulla matkalla pokerihaiksi. Yhdessä oikeanlaisen pelityylin kanssa pokeribonukset voivat tuoda pelaajalle mukavan lisätienestin. Monesti aloittelevan pelaajan ongelmana on se, että hän pelaa liian löysästi. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja maksaa preflopilla liian monilla käsillä ja roikkuu käsissä liian pitkälle mukana. Sen sijaan pelaajan pitäisi lähtökohtaisesti joko panostaa tai luopua kädestään. Pelkkä maksaminen saa pelaajan vaikuttamaan heikolta.

Pokerin teoriaa

Jos olet epävarma sen hetkisistä todennäköisyyksistä, voit opetella itse laskemaan ne nopeasti. Floppi vaiheessa prosentit voit laskea pakassa olevien korttien ja omaa kättä parantavien korttien eli outtien suhteesta. Jakamalla outit pakassa olevien korttien kanssa ja kertomalla tämän osamäärän 100:lla, saa vastauksena todennäköisyyden, jolla kätesi tulee parantumaan seuraavalla kortilla. Tämä voi vaikuttaa aluksi hankalalta, mutta pienen harjoittelun jälkeen outtien lukumäärän ja todennäköisyys prosentit alkaa muistamaan ulkoa.

Esimerkkinä voidaan ottaa tilanne, jossa pelaajalla on flopilla yhteensä 12 korttia pakassa, jotka parantavat kättä. Tämä on yleinen tilanne, sillä erilaiset vetokädet käsittävät usein noin 12 outtia. Turnilla kätesi parantuu 26 prosentin todennäköisyydellä ja riverille tultaessa kätesi on parempi 45 prosentin todennäköisyydellä. Tämä on tärkeä tieto muun muassa silloin, jos joudut all-in tilanteeseen flopilla. Pokeribonukset eivät vaikuta näihin prosentteihin, vaan ne pysyvät kaikilla pelaajilla aina samoina.

Pokeritieto – Aloituskädet syynissä

Pokeritieto haluaa seuraavaksi avata aloituskäsiin liittyviä asioita. Holdemissä aloituskädet näyttelevät tärkeää osaa, sillä aivan kaikilla korteilla ei kannata lähteä pelaamaan. Huonot kädet, jotka ovat eri maata ja numeroarvoltaan pieniä, aiheuttavat tappioita pitkässä juoksussa. Sen takia niillä pelaamista tulee välttää.

Yleisen arvioin mukaan pokerissa tulee pelata noin 10- 20 prosenttia käsistä. Suurin osa käsistä joutaa siis takaisin pakkaan ja pelaajan on odotettava hyviä käsiä. Kärsivällisyys on pokerissa valttia. Parhaat kädet koostuvat luonnollisesti ässistä ja kuninkaista. Taskuässät on vahvin mahdollinen käsi, joka tulee pelata oikeastaan aina.

Jotta pokeribonukset saa avattua itselleen, tulee aloituskäsien olla hyvin hanskassa. Ässäparin jälkeen tulee luonnollisesti kuningaspari sekä ässän ja kuninkaan sisältämät kädet. Näillä ykköskorin käsillä tulee pelata flopissa aggressiivisesti ja korottaa oikeastaan lähes aina. Pokeritieto haluaa kuitenkin korostaa, että jotkin tilanteet saattavat vaatia muunlaista pelaamista.

Hyvät Texas Holdem kädet ovat myös perättäisiä samaa väriä olevia käsiä. Tällöin et voi saada suurta paria, mutta tähtäimessä on suora tai väri. Niitä on kuitenkin kohtalaisen vaikea saada, joten niiden vetäminen voi käydä kalliiksi ja pokeribonukset valua hukkaan. Tämän takia pelaajan positio pöydälle määrittää paljon sitä, mitä kortteja kannattaa pelata.

Texas Holdem vinkit – Pelaajan positio haltuun

Pelaajan positiolla tarkoitetaan pelaajan paikkaa suhteessa jakajaan eli buttoniin. Paras positio on juurikin button, josta preflopilla voi puhua kolmanneksi viimeisenä ja muilla vuoroilla viimeisenä. Tämä antaa loistavan paikan pelaajalle hallita pöytää. Pääsääntönä käytetään, että mitä lähempänä buttonia sitä laajemmalla skaalalla aloituskäsiä voi pelata.

Jos olet heti ensimmäisenä vuorossa preflopilla, kannattaa pelata vain parhaat mahdolliset aloituskädet. Samoin ei kannata vain maksaa, vaan tehdä vähintään kolme kertaa ison blindin kokoinen korotus. Näin saat karsittua pahimmat onnenonkijat pois ja pääset pelaamaan yhtä tai kahta pelaajaa vastaan. Jos on lähellä buttonia, voi pelata hieman löysemmin ja maksaa itsensä esimerkiksi vetokäsillä sisään.

Texas Holdem vinkit tekevät todelliset pokerihait

Texas Holdem vinkit auttavat sinua kaikissa niissä päätöksissä, joita joudut pokeripöydässä tekemään. Oikeanlainen taktiikka ja hyvät pokeribonukset tekevät kenestä tahansa voittavan pelaajan. Osa vinkeistä perustaa matematiikkaan, joten laskemiselta on vaikea välttyä. Ei kannata kuitenkaan säikähtää sitä, vaan todennäköisyydet muistaa yllättävän nopeasti ulkoa.

Texas Holdem kädet määrittävät voittajan, mutta taitava pelaaja pystyy myös voittamaan bluffaamalla. Texas Holdem poker on jännittävä peli, joka perustuu viime kädessä taidolle. Hyvät pokeri ohjeet auttavat pelaajia nostamaan omaa tasoaan ja tie todelliseksi pokerihaiksi tasoittuu.